Kurkvloer

Wat is een kurkvloer?

Een kurkvloer van Megakurkvloeren is gemaakt van de schors van een kurkeik. Omdat kurk waterafstotend is, wordt het meestal gebruikt voor het afsluiten van voornamelijk wijnflessen. Er zijn veel voordelen van kurk. Daarom wordt het de laatste jaren steeds meer gebruikt in andere spullen, zoals een kurkvloer. De kurk van onze vloeren wordt geoogst als de boom minimaal 25 jaar oud is. Ons materiaal komt voornamelijk uit Portugal en Spanje, waar ook de meeste kurkbossen staan. Uw kurkvloer komt uit de landen rondom de Middellandse Zee, waar de boomsoort voorkomt. De verschillende soorten bomen zorgen voor andere vloerstijlen.

Productie van een kurkvloer

Om hout te winnen, is de kap van bomen noodzakelijk. Na 25 jaar kan een kurkboom geoogst worden. Een kurkboom hoeft niet gekapt te worden. Uw kurkvloer is dus erg boomvriendelijk. Na een oogst duurt het negen jaar om de schors weer aan te laten dikken. Omdat een kurkboom gemiddeld 200 jaar oud wordt, kan er zo’n twintig keer geoogst worden van één boom. Daardoor is uw vloer ook erg milieuvriendelijk. Uw kurkvloer wordt in zijn geheel uit het schors gesneden. Omdat de schors van een kurkeik zo dik is, kunnen hier in één keer de kurktegels of kurkplanken van gemaakt worden. Daarnaast is het erg zacht en elastisch is en kan het makkelijk bewerkt worden. Daardoor gaat het produceren van uw kurkvloer erg eenvoudig en snel.

Transporteren van kurk

Kurk is vederlicht en eenvoudig te vervoeren. In het productieproces is dit natuurlijk milieuvriendelijker omdat er meer tegelijkertijd vervoerd kan worden en de ladingen minder zwaar zijn. Een kurkvloer vervoeren is voor u natuurlijk ook makkelijker. Omdat het materiaal zo licht is, word je minder belast en het vervoeren van een kurkvloer wordt zo een stuk makkelijker. Het leggen van een kurkvloer is veel sneller gedaan. Check onze website voor meer informatie over uw voordelen kurkvloer of kom naar onze outlet en onze medewerkers geven u een deskundig advies.

Aanbiedingen

kurkvloer1

Kurkvloer vanaf €9,95

De scherpste prijs in Nederland, vanaf €9,95 per m2
Bekijk aanbieding
kurkvloer2

PVC vloer vanaf €11,95

Topkwaliteit PVC vloer, zeer duurzaam nu vanaf €11,95 per m2
Bekijk aanbieding